6 Ocak 2019 Pazar

Hafif Yemek Sevenlere Müthiş Greyfurtlu Kereviz Tarifi


Malzemeler:
1 kg kereviz
1 tane greyfurt
yarım limon
1 tane orta boy patates
1 tane büyük ayva
1 tane soğan
yarım demet kereviz sapı
1 bağ yeşil soğan
10 tane küp şeker
1 tutam tane karabiber
1 tutam tuz
Yapılışı: 1 tane soğanı yemeklik doğrayın.Soğanları kavurmak için sıvı yağını göz kararı koyun.Soğanı kavurduktan sonra tavla zarı büyüklüğünde doğradığınız ayvayı ve patatesi tencereye atıp soğanlarla birlikte soteliyoruz.Daha sonra yeşil soğanı ve kereviz saplarını doğrayıp sotelediğimiz karışıma ekleyip karıstırıyoruz.Tencerenin altını kısıp halka halka doğradığımız kerevizleri güzelce diziyoruz.Üstüne bir greyfurtu ve yarım limonu sıkıp döküyoruz.10 tane küp şekeri, tane karabiberi ve tuzu atıp bir bardakta su ilave ettikten sonra kaynayana kadar yüksek ateşte pişiriyoruz,fokurdamaya başlayınca kısık ateşe alıp 1-1.5 saat pişiriyoruz ve piştikten sonra ocağı kapatıp 15 dk dinlendikten sonra cam borcama alıyoruz ve zeytinyağı gezdiriyoruz.
NOT:YEMEĞE TADINI VEREN ZEYTİNYAĞ VE GREYFURT'TUR. ALTERNATİF PORTAKAL DA KULLANABİLİRSİNİZ AMA GREYFURTLA DENEMENİZİ TAVSİYE EDERİM.

Yorum Gönder

Yorum yaparken aşağıdaki kurallara uymanız gerek
1- Yorumlarınızda argo,küfür,kötü söz ve tehlikeli link bırakmayın.
2- Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.
3- Konu ile ilgili olmayan sorularınızı mai yoluyla bana iletebilirsiniz. Fici1Kadin@Gmail.Com

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search