23 Ocak 2019 Çarşamba

Kayseri mantısına meydan okuyan sinop mantısı

SİNOP MANTISI

Bir Sinoplu olarak bu konuda mütevazi olmamı beklemeyin.Tadıyla malzemesinin bolluğuyla kayseri mantısını sollayacak bir tat Sinop mantısı.Normalde halk arasında kulakaşı olarak bilinir.



Malzemeler:
6 su bardagı un
1 yumurta
tuz
Aldıgı kadar su


İç harcı:
250 gr kıyma
1 tane soğan
2 diş sarımsak
Tuz
Karabiber

sos için
Tereyağ
Ceviz
Sarımsaklı yoğurt


Hazırlanışı:
Hamur için gerekli malzemeleri geniş bir kaba koyup yoğurun.Bu verdiğim ölçüden 2 tane beze çıkarın.Ve nemli bir bezi üzerine örterek hamuru dinlenmeye bırakın.Sonra geniş bir kaba soğan ve sarımsağı rendeleyin, maydanozları ince ince kıyın ve kıymayla beraber ekleyin daha sonra göz kararı karabiber ve tuzu koyun.Güzelce karıştırın.Dinlenen bezelerden bir tanesini açın.kare parçalar kesin  bu kare parçalara kıymalı harçtan koyun ve iki çapraz köşesini içe ve dışa bükerek kapatın.Mantının suyuna az miktar zeytinyağ ve tuz ekleyip kaynatın kaynayan suya mantılarını atıp haşlayın.Haşlanan mantıları servis tabağına alın.Sosu için bir tane soğanı rendeleyin ve tavaya rendelediğiniz soğanları alın ve üstüne 3 kaşık tereyağını koyun ve güzelce soğanları soteleyin yakmamaya özen gösterin. Cevizinizi yada bol sarımsaklı yoğurdunuzu mantıya döktükten sonra bol tereyağlı sosunuzu gezdirmeyi unutmayın Sinop mantısının tadını getiren tereyağ.Afiyet olsun...

1 yorum:

  1. SİTENİZİ ÇOK BEĞENDİM LAKİN TASARIMI DÜZELTMENİZ GEREK..

    KALEMİNİZ VE YAZINIZ ÇOK GÜÇLÜ...

    SELAM VE DUALARIMLA...

    YanıtlaSil

Yorum yaparken aşağıdaki kurallara uymanız gerek
1- Yorumlarınızda argo,küfür,kötü söz ve tehlikeli link bırakmayın.
2- Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.
3- Konu ile ilgili olmayan sorularınızı mai yoluyla bana iletebilirsiniz. Fici1Kadin@Gmail.Com

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search